Že nemocniční jídlo nemůže vypadat parádně? Podívejte, jak si s ním hraje kuchařka

Nemocniční stravu máme většinou spojenou s nevábným vzhledem a mdlou, nedobrou chutí. Mnozí pacienti se domů vracejí vyhubnutí, protože nedokážou sníst více než pár soust, a těší se na poctivá domácí jídla. Ne v každém zdravotnickém zařízení však stravu považují za to poslední, co by mělo pacienty zajímat.

Speciální diety pro pacienty Národního ústavu dětských nemocí v Bratislavě připravuje kuchařka Renáta Gažová, která svou práci miluje, dává si na ní záležet a malé pacienty chce přitažlivým aranžováním jídla i potěšit. Vždyť kdo by byl rád v nemocnici! Každá pozitivní věc, která se v ní objeví, dokáže zmírnit stres a nepohodu spojenou s pobytem na místě, kde nikdo nechce strávit delší než nezbytnou dobu. Ví to i paní kuchařka z dětské nemocnice, které se nyní za její práci dostalo pochvaly od maminky hospitalizovaného dítěte.

Close-up of happy woman eating pasta for dinner.

„Chtěla bych pochválit paní kuchařku, která neskutečně naaranžovala talíř s jídlem. Hotové umělecké dílko a není to poprvé! Velmi to potěšilo mou dceru, prostřené jídlo lahodilo nejen oku a duši, ale také skvěle chutnalo. Díky za takové velké maličkosti, které připravuje s láskou,“ napsala vděčná máma.

Speciální diety připravuje Renáta Gažová, které pracovní zkušenosti získávala iv dalších stravovacích provozech, spolu s kolegyněmi pro pacienty na základě indikace lékaře, například při metabolických onemocněních, poruchách příjmu potravy, individuálních, vegetariánských dietách a podobně. „Rozpis speciální diety pro konkrétního pacienta vždy připraví nutriční terapeut a musí splňovat přísné biologické i energetické potřeby dané diety pro konkrétního pacienta,“ upřesnila dětská nemocnice. A ačkoli dieta, jídlo vypadá velmi dobře, vždyť podívejte na fotografie.

Latest articles

Similar articles